Dấm tỏi to wietnamski marynowany czosnek w occie ryżowym – kwaśny, ostry, lekko pikantny. W północnym Wietnamie jest tak samo podstawowy, jak hoisin i sriracha na południu. W każdej hanojskiej restauracji pho stoi słoiczek dấm …

Zasmakuj w przepisach z całego świata
Zasmakuj w przepisach z całego świata

Dấm tỏi to wietnamski marynowany czosnek w occie ryżowym – kwaśny, ostry, lekko pikantny. W północnym Wietnamie jest tak samo podstawowy, jak hoisin i sriracha na południu. W każdej hanojskiej restauracji pho stoi słoiczek dấm …

Khao Khua jest tajnym składnikiem tajskiej kuchni. Można go śmiało wykorzystywać w miejscach, gdzie użyłoby się mąki ryżowej, ale chcąc zastąpić nijaką w smaku mąkę, czymś co poza zagęszczeniem daje też orzechową głębię smaku. Jak …